Timpul.md

Actualitate 20 Iulie 2017 | 17:35

Numărul atacurilor teroriste din întreaga lume a scăzut

Numărul atacurilor teroriste și al victimelor acestora în întreaga lume a scăzut în 2016 față de anul anterior, în pofida creșterii numărului atacurilor din Irak comise de gruparea Statul Islamic (SI), relevă un raport publicat miercuri de către Departamentul de Stat american, transmite agerpres.ro.

Astfel, numărul atacurilor teroriste în lume s-a redus cu 9% în anul 2016 comparativ cu 2015, ajungând la 11.072, iar cel al deceselor cauzate de aceste atacuri cu 13%, până la 25.621, potrivit raportului anual privind terorismul, elaborat de către Departamentul de Stat.

Acest declin în numărul atentatelor la nivel mondial a fost mai ales rezultatul scăderii atacurilor în Afganistan, Siria, Nigeria, Pakistan și Yemen. În schimb, a sporit numărul atacurilor teroriste în Republica Democrată Congo, Irak, Somalia, Sudanul de Sud și Turcia.

În pofida scăderii numărului de atacuri teroriste la 1.340 în Afganistan, această țară a continuat să se situeze pe poziția a doua în acest clasament negativ, după Irak, unde au avut loc 2.965 de atacuri. Pe următoarele trei poziții se situează India, Pakistan și Filipine.

Statul Islamic a comis mai multe atacuri decât orice altă grupare, iar atacurile comise de jihadiști în Irak anul trecut au fost cu 20% mai numeroase decât în 2015.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus