Timpul.md

Actualitate 7 August 2019 | 13:56

Oficiali ruşi: Incendiile de vegetaţie din Siberia au fost declanşate de persoane ce încercau să mascheze defrişări ilegale

Autorităţile ruse susţin că o parte din incendiile de vegetaţie din Siberia au fost declanşare intenţionat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Procurorii ruşi au anunţat marţi că au identificat cazuri în care incendiile de vegetaţie din regiunea Irkutsk au fost declanşate intenţionat pentru a masca defrişările ilegale.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia a comunicat luni că aria afectată de incendii a fost redusă cu un sfert, în timp ce Agenţia Federală de Silvicultură a transmis că aproximativ 2,5 milioane de hectare au fost afectate de incendii.

Organizaţia Greenpeace, prin vocea activistului Anton Beneslavski, a catalogat incendiile drept o "catastrofă climatică", iar preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luna trecută că schimbările climatice sunt evidente şi temperatura în Rusia creşte de 2,5 ori mai repede decât media globală.

"Uitaţi-vă la ceea ce se întâmplă acum în regiunea Irkutsk. Acolo sunt incendii majore, mii, sute de mii de hectare ard ... şi există, de asemenea, inundaţii înfricoşătoare", a declarat liderul de la Kremlin.

https://www.mediafax.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus