Actualitate

Serviciul Vamal a încasat venituri de peste 170 mln de lei, pe parcursul săptămînii trecute

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, pe parcursul săptămînii trecute, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de 65 688 de unități de transport. Cel mai mare trafic rutier a fost înregistrat la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 702 și, respectiv, 10 395 de traversări, se precizează în comunicat.

Totodată, în perioada menționată au fost eliberate 8 254 de viniete și alocate în bugetul de stat peste 1,8 milioane lei.

În același timp, Serviciul Vamal informează că din cauza formării podurilor de gheață peste rîul Nistru rămîn închise posturile vamale de tip debarcader ”Soroca” și ”Cosăuți”. De asemenea, au fost instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere ”Palanca-Mayaki-Udobnoe”, în legătură cu inițierea lucrărilor de reabilitare a traseului Odessa-Reni și construcția capitală a podului din localitatea Mayaki din Ucraina. Șoferii sînt îndemnați să opteze pentru alte puncte de trecere aflate în proximitate, pentru a evita blocajele. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *