Timpul.md

Politică 3 August 2021 | 06:46

Un fost candidat de la PAS cere de la presa care l-a scos din cursă să-i achite salariul pentru un an înainte

Alexandru Catan, candidatul PAS la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, despre care presa scria că ar fi “regele contrabandei cu alcoolul”, a expediat o cerere către redacția Sinteza.ORG, unde Catan cere să-i fie achitat salariul de deputat pentru un an înainte, plus 23 000 de lei pentru alte cheltuieli potrivit breakingnews.md.

Cererea expediată de Catan, candidatul care s-a retras din cursa electorală menționează că datorită investigațiilor publicate de redacție, i-ar fi fost denigrată imaginea și viața personală, precum și candidatura sa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.


De asemenea, acesta a mai constatat în document, că în urma alegerilor din 11 iulie, PAS a obținut 63 de mandate în Parlamentul Republicii Moldova, însă Catan nu a mai ajuns să fie deputat, fiind nevoit să se retragă de pe lista PAS, ca urmare a articolelor publicate pe Sinteza.ORG.

Conducându-se de un șir de prevederi din mai multe articole ale Codului Civil al Republicii Moldova, ex-candidatul PAS a considerat să solicite de la portalul Sinteza.ORG, drept oferirea scuzelor publice și a dezmințirilor și achitarea prejudiciilor morale – tot salariul de funcție de deputat pe care nu-l va mai obține, nefiind deputat în Parlament – cifra de 720 000 lei, salariul pentru 4 ani de mandat.

Astfel, în calitate de prejudiciu material, politicianul a solicitat să-i fie recuperată suma de 23 595 lei – cheltuielile pentru asistența juridică suportate de acesta. Totodată, Catan cere să-i fie reparat de asemenea, și un prejudiciu moral cauzat atât lui cât și familiei acestuia în mărime de 72 000 lei.


Sursa breakingnews.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus