Timpul.md

Sport 8 Noiembrie 2013 | 11:18

12 medalii pentru sportivii moldoveni la grappling

Sportivii moldoveni au cucerit 12 medalii la grappling în cadrul Turneului Abu Dhabi Combat Club (ADCC) a Ucrainei de Sud, care a avut loc pe 2 noiembrie la Odesa.  

Republica Moldova a fost reprezentată de către 23 de sportivi afiliați ai clubului „Octagon Submission – TEAM” din capitală, sub patronajul antrenorului Eugen Petrachi.

Luptătorii moldovenii s-au confruntat cu peste o sută de sportivi din Ucraina și Georgia. În toate categoriile de greutate sportivii noștri au reușit să ridice tricolorul pe podiumul de la Odesa. Astfel, reprezentanții Republicii Moldova au obținut cele mai multe medalii la acest turneu, trei fiind de aur.

Așadar, sportivii noștri au obținut următoarele rezultate: Anastasia Tiron (60 kg) – locul 3, Vlad Țurcanu (60 kg) – locul 1, Alexei Ciobanu (65.9 kg) - locul 1, Dorel Tărâță (76.9 kg) – locul 2, Igor Dombrovschi (76.9 kg) – locul 3, Vlad Popovschi (87.9 kg) – locul 1, Arcadii Davâdov (87.9 kg) – locul 2, Vasile Bulgac (87.9 kg) – locul 3, Kiril Botnicov (98.9 kg) – locul 2, Alexei Strechie (98.9 kg) – locul 3, Roman Cernega (+99 kg) – locul 2, Alexandru Orlov (+99 kg) – locul 3.

„A fost o competiție foarte acerbă, concurenții au fost puternici, mai ales cei din Georgia. Datorită faptului că ne-am antrenat, am fost mai buni și am reușit să aducem medalii acasă. Mai avem încă mult de lucrat, fiindcă ne pregătim de Campionatul Ucrainei, care va avea loc la mijlocul lunii decembrie”, a declarat Alexei Ciobanu, câștigătorul locului I la categoria de 65,9 kg.

Amintim că aceasta este a doua deplasare a sportivilor moldoveni la o competiție de grappling sub egida ADCC după debutul de la București, unde sportivii noștri au reușit să aducă acasă opt medalii. Grappling-ul este o disciplină relativ nouă pentru R. Moldova, primul reprezentat oficial al acestui stil de luptă este Eugen Petrachi, care, în februarie 2013, a înființat ADCC Moldova. Această disciplină sportivă a apărut la mijlocul anilor `90 ai secolului trecut și este o formă de arte marțiale care combină tehnici din multe stiluri de luptă cu restricții minime asupra durerilor și strangulărilor.

Vlad Ţurcanu

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus