Timpul.md

Actualitate 11 August 2017 | 10:19

23 de milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii. 5,5 milioane din sumă este grant

Republica Moldova va primi de 23,7 milioane de dolari pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii, dintre care 5,5 milioane sub formă de grant. 

Decretul cu privire la promulgarea legii pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova, Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă și Fondul fiduciar al Programului de adaptare a micilor producători a fost publicat astăzi, 11 august, în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Creditul de 18,2 milioane de dolari este acordat pentru o perioadă de 25 de ani, cu o perioadă de grație de 5 ani, la o rată fixă a dobânzii de 1,25% și un comision pentru deservire în mărime de 0,75%.

Perioada de implementare a acordului este de șase ani. În cadrul proiectului este prevăzută construcția a 24 de rețele de aprovizionare cu apă pentru irigare pentru 75 de producători agricoli, cu un potențial de irigare de 1400 ha. Pentru cultivarea culturilor cu valoare înaltă pe suprafețe irigate urmează a fi create peste 700 de locuri de muncă, dintre care 280 permanente. De asemenea, urmează a fi reabilitate 12 segmente de drum pentru facilitarea accesului agricultorilor la zonele de producere, de care vor beneficia 50 de întreprinderi și peste 1200 de familii din 12 sate.

În cadrul proiectului va fi finanțată construcția și reabilitarea lacurilor de acumulare a apei, cu o suprafață de peste 30 de hectare, vor fi plantate sau reabilitate 200 de hectare de fâșii forestiere și 200 de hectare de terenuri înierbate. 

IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus