Actualitate

A fost creat Fondul Provocarile Mileniului Moldova

Guvernul a instituit Fondul Provocarile Mileniului Moldova (FPM-Moldova) care va monitoriza implementarea programului "Compact". Noua structura va actiona in numele Executivului si va exercita drepturile si responsabilitatile acestuia in ceea ce priveste managementul, monitorizarea si evaluarea programului.

FPM-Moldova va avea un consiliu de observatori, care va reprezenta organul de conducere al acestei structuri, un comitet executiv si unul consultativ, dar si o unitate de management, care va fi responsabila de implementarea zilnica a acestui program. Instituirea Fondului reprezinta una din cerintele Corporatiei "Provocarile Mileniului" (CPM), iar noua structura va avea autonomie de decizie, inclusiv va dispune de dreptul de a semna contracte in nume propriu, va putea deschide conturi in institutiile financiare s.a.

Amintim ca Guvernul RM si Corporatia "Provocarile Mileniului" (CPM) au semnat, pe 23 ianuarie 2010, la Washington, un acord de asistenta nerambursabila in valoare de 262 mln. de dolari pentru implementarea Programului "Compact". Acesta include proiecte investitionale axate pe doua domenii: agricultura si infrastructura.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *