Timpul.md

Actualitate 13 Iulie 2016 | 17:41

A fost lansat Programul „Livada Moldovei”

Peste 300 de agenţi economici care activează în domeniul horticol şi peste 52 de mii de gospodării ţărăneşti vor putea accesa credite investiţionale la o rată a dobânzii convenabilă, cu termenul de recuperare de maximum zece ani şi perioada de graţie de până la patru ani. Această posibilitate va fi acordată în cadrul Programului de Restructurare a Sectorului Horticol din Republica Moldova „Livada Moldovei”, lansat la Chişinău, transmite IPN.

Proiectul este implementat cu susţinerea financiară a Băncii Europene de Investiţii. Valoarea minimă a creditului este de cinci mii de euro şi poate fi utilizat pentru tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, precum şi pentru diversificarea pieţei de desfacere pentru fructele moldoveneşti.

Premierul Pavel Filip, prezent la eveniment, a menţionat că agricultura este un sector prioritar pentru Republica Moldova, iar pentru a avea o afacere profitabilă, întreprinzătorii trebuie să utilizeze în activitatea sa tehnologii noi. Proiectului de dezvoltare a sectorului horticol este important pentru întreaga ţară, oferind agricultorilor posibilitatea de a-şi extinde activitatea şi moderniza infrastructura utilizată.

Proiectul este implementat cu susţinerea financiară a Băncii Europene de Investiţii, având un buget total de 120 milioane de euro, care trebuie valorificat până în anul 2021.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus