Timpul.md

Lumea 8 Iulie 2021 | 06:37

A MURIT tatăl actorului Robert Downey Jr., la vârsta de 85 de ani

 Robert Downey Sr., cineast cunoscut pentru titluri ca „Putney Swope” şi „Boogie Nights” şi tatăl actorului Robert Downey Jr., a murit la New York, pe 7 iulie, la vârsta de 85 de ani.

Downey Jr. a publicat pe Instagram un mesaj în care a spus: „Noaptea trecută, tata a murit liniştit, în somn, după ani în care a îndurat ravagiile Parkinsonului... a fost un adevărat cineast nonconformist”, notează news.ro.

Downey Sr. a fost şi actor şi a regizat câteva filme care au devenit de referinţă. „Putney Swope” din 1969 a beneficiat de o lansare mainstream şi asta a făcut ca munca lui să ajungă la un public mai mare, care s-a arătat şocat de ceea ce avea să vadă la acel moment.

A prosperat în zona cinema-ului de autor în anii 1970, cu lucrări ca „Pound”, în care oamenii jucau rolul câinilor care aşteaptă să fie adoptaţi. „Greaser’s Palace” (1972) a fost o repunere în scenă scandaloasă a vieţii lui Hristos în stilul spaghetti western, iar revista Time a listat filmul între cele mai bune zece ale anului.

View this post on Instagram

A post shared by Robert Downey Jr. Official (@robertdowneyjr)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus