Timpul.md

Cultură 6 Noiembrie 2009 | 08:45

Aceasta e prima mea revolutie. Furati-mi-o.

Asa se cheama primul text serios al Mariei-Paula Erizanu. Serios, din mai multe motive. In primul rand, pentru ca povesteste despre cum se vede 7 aprilie prin ochii autoarei care, in mai, a facut 17 ani. In al doilea - pentru ca a fost publicat de ziua alegerilor anticipate, la 29 iulie, in prestigioasa revista „Observator Cultural” de peste Prut, si pentru ca a starnit rapid interesul publicului de aici si din Romania.

Sambata trecuta, textul a fost discutat la Cenaclul de la Litere, organizat de Humanzone (un grup de tineri poeti din Basarabia). Maria-Paula si-a citit lucrarea in fata unui public cunoscut, in general, pentru comentariile lipsite de orice mila fata de autori. De aceasta data, insa, vizitatorii cenaclului - tineri consumatori sau generatori de literatura, intre care Alex Cosmescu, Hose Pablo, Vadim Vasiliu, Daria Vlas sau Ionut Grosu - si-au parasit statutul de critici necrutatori si au ramas in humanzone. „Textul Paulei a fost discutat aproape trei ore, lumea s-a certat, dar Paula s-a ales cu feedback pozitiv”, spune poeta Daria Vlas.

Revista „Observator Cultural” considera ca textul semnat de Maria-Paula Erizanu este „o impresionanta marturie despre evenimentele petrecute in ultimul an in Republica Moldova”. Pentru a va face si dvs. o parere, puteti gasi textul pe site-ul revistei, la www.observatorcultural.ro. …Cat despre Cenaclul de la Humanzone - va asteapta in fiecare sambata, la Facultatea de Litere, USM, la ora 14.30. In sala 5.

Corina Ajder, pentru TIMPUL
 

  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus