Timpul.md

Internațional 3 Mai 2017 | 08:17

Acţiune antiteroristă în Franţa: Poliţia franceză a reţinut cinci bărbaţi şi a confiscat mai multe arme

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi şi mai multe arme au fost confiscate în cadrul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurată în mai multe regiuni din Franţa, a anunţat marţi procuratura din Paris, relatează site-ul The Associated Press. 

Suspecţii au între 18 şi 24 de ani. Acţiunea poliţiştilor francezi a vizat trei regiuni: lângă oraşul Rouen din Normandia, în Villeneuve d'Ascq (lângă Lille, în nordul Franţei) şi în Roanne, oraş aflat în centrul Franţei.

Nu au fost oferite detalii despre naţionalitatea bărbaţilor reţinuţi sau despre cantitatea de armament confiscată.

Operaţiunea antiteroristă vine cu cinci zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, organizat în data de 7 mai, iar Emmanuel Macron (organizaţia civică În Mişcare!, social-liberală) şi Marine Le Pen (partidul Frontul Naţional, extremă-dreapta) sunt cei doi candidaţi.

Acum două săptămâni, un agent de poliţie a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi grav, în urma unui incident terorist care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris. Atacul a fost revendicat de către organizaţia teroristă Stat Islamic. Franţa se află în stare de urgenţă, după o serie de atacuri teroriste.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus