Timpul.md

Bună Dimineața 20 Decembrie 2010 | 02:16

Acum, cât au prins gustul

Nu mă prea pricep la iniţiative, dar, deoarece am dreptul la opinie, propun Guvernului ca să declare 2011 drept „Anul tinerilor în afaceri”.

Mă pricep şi mai puţin la calcule economice, însă, urmărind efectul unor programe guvernamentale de susţinere a tinerilor şi aflând că implementarea acestor programe nu numai că i-a ajutat să-şi pună pe picioare o afacere, ci i-a şi întărit în convingerea că se pot realiza plenar aici, la ei acasă, am stat şi am socotit în aproximativele mele calcule economice că, dacă în anul care vine Guvernul va aloca 1,203 miliarde de lei pentru a susţine afacerile tinerilor moldoveni, către anul 2012 vom avea deja o Moldovă în care vor guverna nu pricopsiţii de peste noapte, ci acei care trebuie să devină adevăraţii ei stăpâni. Suma de 1,203 miliarde nu este chiar atât de mare, mai ales că se poate aduna din banii de la buget şi banii de la UE sau alţi donatori. Ea chiar ar putea creşte inimaginabil, în situaţia în care tinerii de acasă vor prinde gustul afacerilor, iar părinţii lor de peste hotare vor fi siguri că trimit acasă banii pentru o treabă bună.

Dacă în 2011 vor apărea 5000 de afaceri noi, iniţiate de tineri pe tot cuprinsul Moldovei, în 2012… las să socotească sociologii.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus