Timpul.md

Ultima oră 27 Septembrie 2017 | 19:42

Adevărul despre carne de porc din supermarketuri. De unde provine ea, de fapt

Carnea de porc produsă în România este comercializată în micile măcelării sau în magazine de cartier. Cea mai mare parte a cărnii de porc din marile lanțuri de retail provine din afara țării, din state europene sau Guinea Bissau, una din cele mai mici țări din Africa.

Carnea de porc „exotic“ din Africa nu are cum să reprezinte un procent însemnat din vânzări. Din păcate, nici cea produsă în România nu prea se comercializează în supermaketuri. Astfel, conform datelor oficiale, principalele ţări care aprovizionează cu carne de porc marile magazine de la noi sunt Germania, Portugalia şi Ungaria, potrivit capital.ro.

„Foarte rar primim carne de porc din România. O dată pe lună, când prindem carne românească, o cumpărăm noi. Se importă pulpă dezosată, cotlet dezosat, ceafă, organe, ficat, inimă, limbă, rinichi şi carne tocată. Pe pungi scrie carne refrigerată, dar produsele sunt congelate“, a povestit un lucrător comercial de la raionul de carne al unui cunoscut supermarket, pentru sursa citată.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus