Timpul.md

Actualitate 27 Mai 2015 | 16:30

ALERTĂ CU BOMBĂ la sediul unei firme din centrul Capitalei. Au fost găsite arme, detonatoare şi cocktail-uri Molotov

O clădire din centrul Capitalei a fost înconjurată de reprezentanţi ai forţelor de ordine. Angajaţii din sediu au fost evacuaţi.

Zeci de poliţişti, salvatori şi angajaţi ai Bombteh efectuează verificări după ce au fost anunţaţi despre un obiect suspect observat în zonă.

(UPDATE 18.09) Ministrul Afacerilor Interne a spus că în blocul abandonat au fost găsite 13 sticle cu cocktail Molotov, mai multe decât în Conacul de pe strada Columna. Şi aici au fost găsite detonatoare şi telefoane mobile care au folosit anterior numere de Rusia.

"Informaţia despre plasarea explozibilului în blocurile menţionate a fost obţinută de poliţie pe cale opertaivă", a spus ministrul Balan.

(UPDATE 17.30) Ministrul Oleg Balan a spus că geniştii au găsit un pachet în blocul abandonat şi urmează să verifice conţinutul acestuia.

Ministrul de Interne nu a dorit să facă vreo legătură între arestul din această dimineaţa al 11 persoane bănuite de simpatii pentru Statul Islamic, dar a spus că s-au demarat anchete care vor stabili cine ar avea interes să plaseze explozibilul.

(UPDATE 17.21) Poliţiştii şi geniştii de la Bombteh, însoţiţi de câini, verifică un bloc părăsit de pe Bulvardul Dacia.

(UPDATE 17.06) Poliţia a încheiat verificările la Conacul Familiei Nazarov unde a găsit bombe artizanale, detonatoare şi o mască "Anonymous". La blocul în construcţie de pe strada Bucureşti nu au găsit nimic. Acum se fac verificări într-o clădire de lângă un bloc comercial din sectorul Botanica.

(UPDATE 16.30) Surse din poliţie spun că au fost trei apeluri privind alerte cu bombă şi la firma de pe strada Columna au fost găsite arme şi cocktail-uri Molotov."Eram în biroul meu când un poliţist ne-a spus să ieşim afară", a spus o angajată reporterului Publika TV care relatează de la faţa locului. Evenimentele se desfăşoară pe adresa Columna 108, în aşa-numitul "conac al familiei Nazarov", între străzile Puşkin şi Bănulescu-Bodoni.

La faţa locului s-a prezentat ministrul de Interne Oleg Balan şi şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie Gheorghe Cavcaliuc, care au confirmat că s-au găsit arme, detonatoare şi cocktail-uri Molotov, dar nu au oferit amănunte.

Astăzi vor mai fi efectuate percheziții la alte două adrese din capitală. Accesul mașinilor pe strada Columna este interzis pe perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni și Pușkin.

sursa: publika.md
foto: Roman Bălțeanu

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus