Sport

Alexandru Spiridon cstiga prima cupa europeana pentru R. Moldova

Dupa ce a acces pentru prima data in istoria fotbalului ucrainean intr-o finala de cupe europene intercluburi, Sahtar Donetk, pregatita de cuplul de antrenori Mircea Lucescu – Alexandru Spiridon, a reusit sa devina posesoare a prestigiosului trofeu. Sahtar Donetk – Werder Brehmen 2-1 (Luis Adriano ’25, Jadson ’97 / Naldo ’35)

Sahtar: Pyatov – Srna, Kucher, Chygrynskiy, Rat – Lewandowski, Fernandinho – Ilsinho (’99 Gai), Willian – Jadson (‘112 Duljaj) – Luiz Adriano (’90 Gladkiy). Rezerve: Khudzhamov – Ischenko, Chyzhov, Moreno. Antrenor: Mircea Lucescu.

Werder: Wiese – Fritz (’95 Pasanen), Prodl, Naldo, Boenisch – Frings, Baumann – Niemeyer (‘103 Tziolis), Ozil – Pizarro, Rosenberg (’78 Hunt). Rezerve: Vander – Tosic, Vranjes, Harnik. Antrenor: Thomas Schaaf
 

Ucrainenii au inceput mai bine partida, reusind sa isi impuna ritmul, tehnicitatea micutilor mijlocasi antrenati de cuplul romanesc, neputand fi ghicita de apararea densa a germanilor. Prima ocazie a partidei a fost ratata de Luiz Adriano, al carui sut din interiorul careului a trecut putin pe langa poarta lui Wiese. Atacantul brazilian nu a mai ratat insa tinta in minutul 25, atunci cand l-a lobat elegant pe goalkeeperul advers.
Bucuria „minerilor” nu a durat insa prea mult, intrucat Pyatov comite o greseala grava, scapand mingea in poarta la sutul in forta venit din lovitura libera a lui Naldo.
Ritmul partidei scade, in pofida unor ocazii importante de o parte si de alta, iar meciul intra in prelungiri, acolo unde Jadson il pacaleste pe Wiese cu un sut din interiorul careului mare, aducand bucuria in tabara echipei ucrainene, finantata de oligarhul Rinat Ahmetov.
Tensiunea a atins cote maxime in minutul 118, cand arbitrul spaniol Medina Cantalejo i-a anulat un gol echipei germane pentru un fault in atac comis de Claudio Pizarro asupra lui Chygrynskiy, spre furia suporterilor lui Werder.
Vizibil multumit de cucerirea trofeului Cupei UEFA, antrenorul Mircea Lucescu a declarat la finalul partidei ca este fericit ca a intrat in istoria fotbalului european.
„Este un trofeu important, intrucat este rezultatul unor ani importanti de pregatire, unor ani in care am incercat sa construim o echipa puternica. A fost un meci dificil, insa noi am etalat o buna organizare a jocului, un bun nivel tehnic, respectand planul tactic elaborat inaintea partidei. Totusi, greseala lui Pyatov a daunat moralului jucatorilor, dar am reusit sa ne impunem in final”, a declarat Lucescu pentru PRO TV la finalul partidei.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *