Actualitate

Alimente care îţi cresc coeficientul de inteligenţă

Ce alimente îţi cresc coeficientul de inteligenţă?
1. Spanacul. Conţine vitamina B9, care se găseşte, în general, în legumele care au frunze verzi. Această vitamina are rolul de a ajută ramificaţiile neuronilor să se dezvolte.

2. Avocado. Conţine vitamina E, care este un antioxidant. Acesta are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire a creierului.

3. Banană. Acest fruct este bogat în tirozină. Este un aminoacid care îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare. Dacă vei consumă o banană coaptă în fiecare zi, atunci îţi vei recupera energia investită în activităţi intelectuale. Acest lucru se întâmplă deoarece banană îi oferă creierului glucoză de care are nevoie.

4. Nucile. Sunt bogate în fenilalanină. Acesta este un aminoacid de care creierul are nevoie şi are rolul de a proteja memoria. De aceea alimentele acestea sunt indicate persoanelor care au probleme cu memoria.

5. Ouăle. În aceste alimente se găseşte colină. Este o grăsime comparabilă cu vitamina B. Această are rolul de a îmbunătăţi memoria. Acelaşi rol îl au şi vitamina B12 şi lecitină care se găsesc în ouă. Se pare că ouăle de prepeliţă sunt o bună alegere, pentru că oferă o susţinere suplimentară a celulelor nervoase.

6. Peştele gras. Mai mult de 50% din masă creierului conţine lipide, dintre care peste 70% sunt acizi graşi. Este recomandat să se consume peste gras, pentru că oferă nutrienţii de care creierul are nevoie.

7. Fructe de pădure. Sunt bogate în antioxidanţi care au rolul de a îmbunătăţi memoria. Şi, dacă sunt incluse în alimentaţie în combinaţie cu nuci şi/sau avocado, atunci efectele pozitive nu vor întârzia să apară.

8. Ulei de măsline. Este recomandat consumul uleiului de măsline dearece este un aliment în care se găseşte acid oleic. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul creierului şi le vine în ajutor persoanelor care suferă de pierderi ale memoriei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *