Timpul.md

Sport 13 Mai 2021 | 19:50

Andrian Mardare din Nemţeni s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 Până la inaugurarea Jocurilor Olimpice (JO) de la Tokyo, Japonia, au rămas cca două luni, iar pe mapamond se desfăşoară adevărate lupte pentru acumularea cotelor olimpice. În Europa, turneele de calificare pentru JO iau amploare. Recent, în Sofia, Bulgaria, s-a încheiat turneul mondial de calificare la lupte, unde luptătorul de lupte greco-romane Victor Cioban, cu categoria de greutate 60 kg, a devenit campion, obţinând astfel cota de participare la JO din Tokyo.

Pe 8 mai, la Cupa Europei la aruncarea suliţei atletice, Andrian Mardare, originar din s. Nemţeni, s-a calificat la JO din Tokyo după ce a înregistrat rezultatul de 86,66 metri. Andrian a stabilit la split un nou record naţional. Elevul lui Valeriu Lungu a fost întrecut doar de germanul Johannes Vetter, care a obţinut rezultatul de 91 metri. Ne mândrim cu Andrian şi sperăm la o medalie olimpică!

În lupta pentru cotele olimpice care se dau în această perioadă s-au mai încadrat şi alţi hânceşteni: Dorin Goţonoagă – judo, antrenori fraţii Mihai şi Ilie Buiuc, Dorin Bucşa – box, antrenor Igor Untilă, şi Maxim Raileanu – atletism maraton.

De menţionat, că Andrian Mardare şi Maxim Raileanu sunt discipolii profesorului de educaţie fizică Teofil Mardare din GM Nemţeni, care le-a cultivat dragostea faţă de sport, ambii participând în anii de şcoală la „Speranţele Olimpice”, competiţii de atletism. Le dorim mult succes sportivilor noştri!
Nicolae Ursu, directorul
Agenţiei teritoriale Olimpice şi Sportive Hânceşti
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus