Timpul.md

ROMÂNIA 4 August 2021 | 07:25

AUR, despre noile buletine:„De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

Noul card electronic de identitate, care va înlocui treptat actuala carte de identitate, este încă la testare la Cluj pentru următoarele șase luni, după care, până la sfârșitul anului viitor, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite noile buletine. Partidul AUR consideră, însă, că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”.

Un mesaj a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor, sunt puse mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate. „Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

- De ce nu apare tricolorul?
- De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?
- De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?
- Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, scriu reprezentanții AUR.

„Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate şi va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice. Emiterea cărţii electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituţionale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituţional al serviciilor publice, cât şi facilităţile de care cetăţeanul român va putea beneficia odată cu deţinerea noului document”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în contextul lansării cărţii electronice de identitate.

Sursa: digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus