Timpul.md

Politică 4 Mai 2015 | 14:57

Băsescu: Rusia niciodată nu va pleca din regiunea transnistreană

Traian Băsescu a venit luni, 4 mai, la Adevărul Live, pentru o discuţie despre cei 10 ani în fruntea statului. Fostul preşedinte al României a explicat deciziile controversate pe care a trebuit să le ia de-a lungul celor două mandate la Cotroceni, cum şi-a ales oamenii cu care a condus ţara şi enumeră momentele critice în care a luat decizii capitale.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu cănsideră că Rusia niciodată nu va pleca din regiunea transnistreană şi e responsabilitatea oamenilor politici de la Chişinău să recunoască faptul că înţeleg acest lucru.

„De câte ori îl întreb pe Putin de ce nu respectă acordul de la Istanbul să ia tancurile din stânga NIstrului, o să găsească nişte motive că nu ştiu ce au făcut occidentalii, au mutat două tunuri în Kenya... El spune acum că are de apărat minoritatea rusă din regiune. În conceptele democratice nu poate intra aşa ceva, să îi aperi cu tancul. Îi aperi în discuţii, făcând presiuni, să îşi păstreze limba, cultura, şcoala”, a spus Traian Băsescu.

Fostul șef al statului român a mai declarat că a avut două discuţii pe larg cu Vladimir Putin în timpul mandatelor sale, la care tot timpul Moldova a fost subiectul de discuţie.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus