Timpul.md

Bună Dimineața 7 Aprilie 2010 | 08:24

Bătălia pentru Europa

Evenimentele din 6 şi 7 aprilie 2009 au constituit începutul unei revoluţii de lungă durată care, după un crâncen război civil, însoţit de represiuni violente şi confruntări politico-mediatice acerbe, s-a terminat victorios pe 29 iulie a aceluiaşi an în favoarea celor care au pus-o la cale. Adică, a tinerilor. În favoarea sutelor de mii de fete şi băieţi care, în loc de bună dimineaţa, pe 6 aprilie 2009 se întrebau unul pe altul îngroziţi: „Încă patru ani cu comuniştii?!”. Nu-i aşa, copii, că anume aceasta a fost întrebarea căreia până în seară i-aţi găsit şi răspunsul? Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Până în seară Moldova Tinerilor a învăţat a spune „NU!”.

Orice s-ar declara şi orice s-ar da azi la televizor, trebuie să înceapă anume cu lumânările din după-amiaza de 6 aprilie, cu acel marş al câtorva zeci de studenţi pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt în semn de prohod pentru democraţie.

Nu-i aşa că lacrimile topeau flacăra lumânării, dragi copii?

Noi, cei maturi, să privim atent pozele din 6 şi 7 aprilie. Să prindem sclipirile din ochii celor care au mers paşnic la proteste, să uităm pentru un moment speculaţiile care s-au făcut în legătură cu evenimentele de acum un an şi astfel vom înţelege că, exact acum un an, aici, în oaza asta de disperare, a început adevărata Bătălie pentru Europa. Exact peste un an Europa ne-a recunoscut învingători. Iar noi?



Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus