Timpul.md

Actualitate 16 Octombrie 2017 | 09:08

Bilanţul atentatului din Somalia a ajuns la 230 de morţi, cel mai grav din toată istoria ţării

Cel puţin 230 de persoane au fost ucise, iar alte peste 300 au fost rănite în atentatul produs sâmbătă după-amiază în capitala Somaliei, Mogadishu, au anunţat duminică surse medicale şi din cadrul serviciilor de securitate citate de site-ul agenţiei austriece APA.

Cel puţin 90 de persoane au fost ucise în atentatul comis în capitala Somaliei
Acesta este cel mai grav atentat comis vreodată în Somalia.

Bilanţul precedent era de 189 de morţi şi 200 de răniţi.

Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a decretat trei zile de doliu naţional şi a lansat un apel pentru donarea de sânge.


Un atentat cu vehicul-capcană a avut loc sâmbătă după-amiază în faţa unui hotel din Mogadishu.

Potrivit martorilor, Hotelul Safari din Mogadishu s-a prăbuşit după explozia unui camion-capcană.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar în Somalia au loc frecvent atacuri comise de grupul islamist Al-Shabaab, afiliat organizaţiei teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic.

Administraţia Donald Trump a condamnat, duminică, atacul terorist de amploare comis în capitala Somaliei şi soldat cu zeci de morţi, catalogându-l drept "un act de laşitate".

„Acte de laşitate de acest tip reactivează angajamentul Statelor Unite de a-i ajuta pe partenerii somalezi şi din cadrul Uniunii Africane pentru a combate mizeria terorismului", se arată într-un comunicat al Misiunii americane în Somalia.

În ultimele luni, Statele Unite au intensificat atacurile cu drone militare vizând grupul terorist Al-Shabaab, activ în Somalia şi afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.

Sursa: MEDIAFAX

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus