Ultima oră

Biserica blesteama un milionar din Sibiu

Se pare ca Ilie Carabulea are o datorie neachitata de aproape 500.000 de dolari catre Mitropolia Ardealului, de la care a inchiriat fostul Hotel Bulevard, informeaza Cotidianul.ro.

Biserica a inchiriat hotelul, in 1968, pe 99 de ani, societatii I.H.R. Sibiu, dar a reziliat contractul dupa Revolutie, in 1991. Numai ca societatea Cibinul SA, mostenitoarea primei firme, ar fi refuzat eliberarea imobilului sau plata unei chirii, afirma Mitropolia.

In anul 2002, dupa zece ani de procese, Biserica i-a platit firmei Cibinul SA peste 13 miliarde de lei vechi drept despagubiri pentru investitiile facute. Insa, in anul 2008, justitia i-a dat castig de cauza Mitropoliei Ardealului, care ii solicita lui Ilie Carabulea plata chiriei restante, estimata la 453.780 de dolari.

Se pare ca omul de afaceri a refuzat sa achite datoria, motiv pentru care IPS Laurentiu Streza le-a cerut tuturor preotilor din Mitropolia Ardealului sa participe la boicotul impotriva lui Ilie Carabulea.

Mai mult, reprezentantii Bisericii trec la amenintari, mai mult cu cele divine decat pamantesti.

"In ciuda modalitatilor juridice, folosite cu maiestrie 7 ani, de catre datornicii Bisericii, pentru a amana incheierea cinstita a conflictului, facandu-se acum Contestare la executare, fara nici un dialog, pentru ca bunul Bisericii lui Hristos sa nu fie folosit pe nedrept de cineva, iar acesta sa cada sub pedeapsa necrutatoare a lui Dumnezeu, vom continua actiunile in justitie pana la recuperarea prejudiciului", afirma Mitropolia.

"Daca nu se va dovedi intelegere din partea celor ce au pagubit Biserica cu o asemenea valoare, sporind doar a lor avutii, intre Arhiepiscopia Sibiului si societatea care ne-a pagubit nu va mai exista nici o legatura! Preotii nostri vor fi rugati sa nu solicite nici un ajutor, dar nici sa primeasca vreun sprijin de la acestia, pentru ca este incompatibila calitatea de "ctitor si binefacator", cu cea de "pagubitor al Bisericii!" Mustrarea cea dreapta a lui Dumnezeu e mai greu de purtat decat orice pedeapsa omeneasca, trecand din neam in neam! Iar, oamenii lui Dumnezeu din Justitia acestei lumi sa continue sa urmareasca punerea in aplicare a hotararilor lor reparatorii", mai spun reprezentantii Mitropoliei.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *