Actualitate

Carnea trebuie introdusa in lista produselor social importante, considera Marian Lupu

Presedintele Partidului Democrat (PD), Marian Lupu a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, sustinute astazi, ca va sugera introducerea carnii in lista produselor social importante la care adaosul comercial este limitat de stat.

Potrivit oficialului, propunerea este elaborata de catre Ministerul Economiei "Ministerul de resort lucreaza la componenta listei produselor social importante si introducerea in cadrul acestei liste a carnii", a spus Lupu.

Lupu a tinut sa mentioneze ca lipsa unei limitari a adaosului comercial la carne a contribuit, in trecut, la jocul cu preturile. "Iata de ce, in contextul demonopolizarii acestui sector, carnea va deveni parte componenta a listei, solutie care este potrivita si pentru sectorul protectiei sociale", a opinat Lupu.

In cadrul aceleiasi sedinte ministrul Economiei, Valeriu Lazar, a precizat ca PD se pronunta impotriva proiectului de hotarare care prevede lichidarea sistemului de comercializare a produselor petroliere in baza de tichete. "Chiar astazi, la sedinta Cabinetului de ministri, reprezentantii PD vor solicita ca acest proiect de decizie sa fie retras si examinat suplimentar", a mentionat Lazar.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *