Moldova

Câte o bicicletă pentru fiecare comunist

V-am informat deja că, la ieşirea din sala unde au avut loc consultările cu PCRM, preşedintele Ghimpu şi deputatul Vadim Mişin au avut un schimb lung şi dur de replici. Deputatul comunist cerea înapoi automobilele de care a fost lipsită fracţiunea comunistă pentru că chiuleşte de la şedinţe, iar Mihai Ghimpu îi tot amintea colegului că de transportul Parlamentului pot beneficia doar cei care muncesc în Legislativ. Atunci când presa credea că subiectul s-a epuizat, Ghimpu a declarat, surprinzător pentru cei câţiva jurnalişti care îl urmăreau în drumul său pe jos spre casă: „Şi pentru această situaţie am un as în mânecă. Până în seară, voi emite un ordin prin care tuturor deputaţilor comunişti să le fie distribuită câte o bicicletă. Este o idee de compromis pe care nu cred că o vor ignora”.

Reacţia comuniştilor a fost una promptă. Deja a doua zi, pe 31 martie, mai mulţi deputaţi PCRM au fost văzuţi la ghidoanele bicicletelor, pedalând spre întâlnirile cu alegătorii sau, pur şi simplu, prin parcuri. TIMPUL i-a contactat pe unii dintre aceştia, întrebându-i cum se descurcă la „volanul” noilor „maşini de serviciu” şi dacă au de gând, după ce vor reveni în sala de şedinţe, să mai apeleze la serviciile garajului Parlamentului. Cel mai mulţumit de ideea lui Ghimpu a fost deputatul Vadim Mişin. Acesta a declarat literalmente următoarele: „Da, pe 30 martie am regretat că „Ghimpu nu ne-a satisfăcut până la sfârşit”. Acum, însă, situaţia s-a schimbat radical. Este ceva mai mult decât plăcerea de la anticipate”.

Şi lui Igor Dodon i-a plăcut plimbarea cu bicicleta: „În acest mod voi putea merge şi la pescuit, în afara orelor de muncă, fără să cheltui bani publici”. Se pare, însă, că printre deputaţii comunişti sunt şi destui nemulţumiţi. „Este o ordinară bătaie de joc a lui Ghimpu faţă de colegii săi din parlament! La urma urmei, ar fi trebuit să ţină cont de anumite circumstanţe”, ne-a spus Mark Tkaciuk. El s-a mai plâns că nu ajunge la pedale, astfel fiind nevoit să alerge pe jos alături de bicicletă.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, ne-a declarat scurt şi telefonic următoarele: „Faptul că Ghimpu ne-a pus la dispoziţie biciclete vorbeşte doar despre un singur lucru: el face tot ce-i stă în puteri pentru ca noi să nu ajungem niciodată la anticipate. Cu maşina ar fi fost mult mai repede”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *