Sănătate

Cauze ale infertilităţii la femei

56% dintre persoanele afectate de infertilitate nu fac un control medical pentru a depista problema. Medicii susţin că cifra este îngrijorătoare. Factorii care declanşează imposibilitatea de a face copii sunt diverşi: de natură hormonala, medicală, anatomică sau chiar schimbări bruşte ale stilului de viaţă.

Cele 5 afecţiuni asociate cu infertilitatea
Iată câteva dintre cele mai relevante cauze ale infertilităţii la femei:

1. Sindromul ovarului polichistic. Obezitatea poate contribui la dezvoltarea ovarului polichistic. Ovulaţia este afectată, iar un alt efect imediat este creşterea părului în zone nedorite. Apoi, apar chisturile şi după aceea persoană devine sterilă. Acest sindrom este cauzat de producerea în exces a hormonilor masculini. Cercetătorii cred că excesul de insulină ar fi cauza producerii în exces a acestor hormoni.

2. Hipotiroidismul este o altă cauza a infertilităţii feminine. În acest caz, glanda tiroidă produce cantităţi mai mici de hormoni tiroidieni decât ar avea nevoie corpul. Primele simptome ale hipotirodisimului sunt senzaţia de oboseală, depresia, durerile musculare, scăderea în greutate, scăderea capacităţii de concentrare.

3. Afecţiunile inflamatorii precum Chlamydia cauzează infertilitate. Colul uterin se inflamează, iar 70% dintre doamne nu reprezintă simptomatologie. În cazul în care nu se consulta un medic şi boală nu se depistează la timp există un riscul de inflamare necontrolată a trompelor uterine.

4. Endometrioză. Această afecţiune internă a uterului este o altă cauza a infertilităţii întrucât ţesutul care creşte în mod normal în uter apare şi se dezvoltă în alte părţi. Simptome: durere pelviană, crampe dureroase în timpul menstruaţiei, durere în timpul actului sexual, urinare frecvenţa, dureri îngrozitoare de spate. Între 20 şi 30% dintre femei suferă de această afecţiune.

5. Insuficientă ovariană prematură. Afecţiunea apare atunci când ovarele nu mai eliberează ovule înainte de 40 de ani. Afecţiunea este cauzată de toxinele acumulate în corp, dar poate fi şi genetică.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *