Internațional

Ce ATACURI TERORISTE majore s-au petrecut în Europa, în ultimii ani. De la atentatul terorist din redacţia Charlie Hebdo, la Bataclan şi masacrul comis de Anders Breivik

— 22 mai, 2017: Un terorist sinucigaş tip kamikaze a ucis şi a omorât 22 de persoane, rănind peste 100 de oameni în timul concertului solistei Ariana Grande, de pe Manchester Arena, în nordul Marii Britanii.

—7 aprilie, 2017: Un şofer a deturnat un camion de bere şi a intrat în pietonii aflaţi în apropierea unui magazin, în Stockholm, omorând 4 persoane

— 22 martie, 2017: Un bărbat a intrat cu un SUV închiriat în pietonii de pe Westminster Bridge, Londra, omorând 4 persoane. Atacatorul a înjunghiat apoi moartal un poliţist

—19 decembrie, 2016: Un camion a intrat într-un târg de Crăciun din Berlin, omorând 12 persoane

—14 iulie, 2016: Un terorist la bordul unui camion a ucis 86 de oameni în timpul serbării Zilei Bastiliei, în Nisa

— 22 martie, 2016: Atacurile sinucigaşe de pe Aeroportul din Bruxelles şi de la metrou au ucis 32 de oameni şi au rănit alte sute. Atacatorii aveau legături cu teroriştii care au comis atacurile de la Paris, din noiembrie 2015, de la Bataclan

— 13 noiembrie, 2015: Islamişti din organizaţia Stat Islamic au comis un atac în sala de concerte de la Bataclan, Paris, şi în mai multe zone ale Parisului, omorând 130 de oameni. Suspectul principal al atacului, Salah Abdeslam, de 26 de ani, a fost arestat la Bruxelles, pe 18 martie, 2016.

— 14 februarie, 2015: Un bărbat înarmat l-a ucis pe cineastul Finn Noergaard şi a rănit trei poliţişti în Copenhaga. O zi mai târziu, atacatorul, Omar El-Hussein, a atacat o sinagogă, onorând un paznic evreu şi rănind doi ofiţeri de poliţie înainte de a fi împuşcat mortal.

— 7-9 ianuarie, 2015: Atac armat la birourile din Paris ale revistei satirice Charlie Hebdo şi un alt atac la un magazit evreiesc kosher, în urma cărora au murit 17 persoane. Al-Qaida din Peninsula Arabă a revendicat atacul, afirmând că este o răzbunare pentru modul în care caricaturiştii publicaţiei Charlie Hebdo l-au înfăţişat pe profestul Mohamed.

— 24 mai, 2014: Patru oameni sunt ucişi în Muzeul Evreiesc din Bruxelles de un intrus cu un Kalashnikov. Acesta avea legături cu gruparea Stat Islamic din Siria.

— 22 mai, 2013: Doi extremişti inspiraţi de organizaţia al-Qaida îl atacă pe soldatul britanic Lee Rigby, pe o stradă din Londra, apoi îl înjunghie mortal.

— martie 2012: Un bărbat înarmat, pretinzând că are legături cu organizaţia teroristă al-Qaida, omoară trei şcolari evrei, un rabin şi trei membri ai trupelor speciale franceze, în Toulouse

— 22 iulie, 2011: Un extremist anti-musulman, Anders Behring Breivik, plantează o bombă în Oslo apoi comite un masacru prin împuşcare, într-o tabără de tineri de pe insula norvegiană Utoya, ucigând 77 de persoane, multe dintre victime fiind adolescenţi.

— 2 noiembrie, 2011: Birourile revistei Charlie Hebdo din Paris sunt incendiate după ce publicaţia satirică a creat o copertă cu o caricatură a Profetului Mohamed. Nicio persoană nu este rănită.

— 2 martie, 2011: Islamistul Arid Uka împuşcă mortal doi piloţi SUA i răneşte alţi doi pe un aeroport din Frankfurt, inspirându-se de un video neautentic de pe internet care pretindea că arată atrocităţile americanilor comise în Afganistan.

— 7 iulie, 2005: 52 de navetişti sunt ucişi în Londra după ce patru atacatori sinucigaşi s-au detonat în trei trenuri de metrou şi într-un autobuz.

— 11 martie, 2004: Bombe plasate în trei trenuri de călători din Madrid, în dimineaţa de maximă intensitate a traficului. 191 de persoane sunt ucise.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *