IT&C

Ce facem pentru ca bateria telefonului să ţină mai mult?

Pentru ca termenul de exploatare a bateriei să fie mai mare, iar telefonul mai sigur, vă propunem câteva sugestii:

1. Încărcaţi bateria în momentul în care s-a descărcat complet. Deşi telefoanele moderne au baterii care nu sunt predispuse să se defecteze, dacă nu sunt încărcate la timp, o încărcare integrală le prelungeşte cu siguranţă durata de viaţă. De asemenea, telefonul se va încărca mai repede dacă îl lăsaţi închis.

2. Aveţi grijă ca bateria să fie mereu curată. Impurităţile pot afecta contactele bateriei, ajungându-se chiar la coroziune, ceea ce poate duce la scăderea performanţei bateriei.

3. Nu ţineţi telefonul la căldură (mai mult de +35 grade) sau frig în exces. Condiţiile extreme afectează bateria. Chiar dacă afară vara temperatura e de 30-35 grade, într-o încăpere închisă sau în maşină, aceasta poate ajunge la 40-50 grade.
Aşa că nu lăsaţi telefonul în maşină.

4. Se recomandă să nu folosiţi melodia şi vibraţiile simultan, ci doar una dintre aceste opţiuni. Astfel veţi reduce consumul de energie. Vibraţiile consumă destul de mult, aşa că e bine să le dezactivaţi când nu aveţi nevoie de ele.

5. Nu ţineţi în telefon imagini de tip GIF animat pe fundal, acestea fac telefonul să consume mai mult. Mai bine folosiţi imagini simple.

6. Bluetooth-ul consumă destul de mult, aşa că ţineţi-l oprit când nu îl folosiţi.

7. Evitaţi jocurile, vizualizarea pozelor, filmelor etc., deoarece aceste acţiuni descarcă rapid telefonul.

8. Dacă aveţi un telefon cu WiFi sau cu conexiune GPRS/ EDGE/ 3G/ HSDPA, ţineţi aceste conexiuni închise când nu aveţi nevoie de ele. Toate consumă foarte mult.

9. Dacă telefonul vă permite setarea luminozităţii ecranului, este indicat să o ţineţi la cel mai jos nivel posibil. Mai ales când bateria e aproape consumată, reduceţi pe cât posibil luminozitatea, pentru că ecranul consumă mult.

10. Înainte de încărcare, scoateţi telefonul din husă. Aceasta împiedică procesul firesc de ventilare, majorându-se astfel riscul apariţiei unor defecţiuni.

11. Nu permiteţi supraîncărcarea bateriei. Adică nu lăsaţi telefonul în priză pentru toată noaptea. Acest lucru reduce din viaţa bateriei.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *