Timpul.md

Actualitate 7 August 2017 | 09:01

Ce funcţie are totuşi Nistor Grozavu

 Sâmbătă, 5 august, agenţia IPN a difuzat o ştire în care anunţă că viceprimarul Nistor Grozavu semnează dispoziţiile şi deciziile autorităţilor municipale deja în calitate de primar general interimar al municipiului Chişinău "Astfel, Nistor Grozavu a preluat provizoriu funcția de primar general al municipiului Chişinău, după ce Dorin Chirtoacă, la 28 iulie, a fost suspendat din funcție, până la pronunțarea sentinței definitive în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Potrivit legislației, în astfel de situaţii, interimatul funcției trebuie să fie asigurat de către unul dintre viceprimari", se arăta în ştirea IPN.

Mold-street a verificat mai multe dispoziţii semnate de la începutul lunii august de Nistor Grozavu şi publicate pe pagina
WEB a municipalităţii. Concluzia este că încă nu este clar nici pentru el ce funcţie deţine. Totuşi dacă pe 1-3 august, toate dispoziţiile erau semnate de Nistor Grozavu, viceprimar, apoi vineri, 4 august, majoritatea au fost ca primar general interimar.


De exemplu din cinci dispoziţii semnate şi publicate pe 4 august, trei (744, 745 şi 747) sunt cu titulatura Nistor Grozavu, primar general interimar, una (746) - primar interimar şi ultima (748-d Cu privire la suspendarea traficului rutier pe str. Meșterul Manole, intersecția cu str. Ciocana) a fost semnată ca viceprimar.

Aminitim că pe 28 iulie 2017, magistrații Judecătoriei Chișinău (Buiucani) au admis cererea procurorilor de suspendare a lui Dorin Chirtoacă din funcţie susţinând că Dorin Chirtoacă i-ar putea influența - din fotoliul de primar - pe mai mulți lucrători din primărie martori în acest dosar 

Continuarea o găsiți pe Mold-street

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus