Sport

Cel mai batrn participant la JO din Vancouver este din Mexic

Schiorul in varsta de 51 de ani este cel mai varstnic concurent de la editia a XXI-a a Jocurilor Olimpice, editie ce reprezinta cea de-a cincea participare din palmaresul mexicanului Prince Hubertus of Hohenlohe-Langenburg.

A stabilit un record in ceea ce priveste numarul de participari in sezoanele de Cupa Mondiala, 13. In 2007, s-a accidentat si s-a retras. Pana in 2009, cand si-a trecut in “cartea de identitate” cea de-a 12-a participare la Campionatele Mondiale.

A invatat sa schieze in Austria, dar s-a reintors in tara “natala”, unde a infiintat Federatia de Schi in 1981 si pentru care a concurat in cadrul competitiilor internationale.

A debutat la Jocurilor Olimpice din 1984, la Sarajevo, cand s-a clasat pe locul 39, la coborare. Au urmat alte 3 editii (1988, 1992, 1994), iar acum se va afla la cea de-a cincea experienta olimpica. Pentru JO de la Vancouver, Hubertus of Hohenlohe-Langenburg s-a calificat la slalom si slalom urias.

Fotograf, om de afaceri si cantaret de muzica pop cunoscut sub numele ”Andy Himalaya”, mexicanul de vita nobila va fi una dintre petele de culoare ale probei de schi alpin de la Vancouver.

Este descendent al familiei regale germane, fiul printului Alfonso Hohenlohe si al printesei Ira Furstenberg.
S-a nascut in Mexic, pentru ca familia sa “mereu a vrut sa aiba un membru nascut in Mexic (bunica sa este pe jumatate mexicana), de aceea au ales sa ma nasca acolo. Chiar daca am un nume foarte german, ma simt o persoana latina. Nu arat a neamt. Lumea crede ca sunt din Argentina sau Italia, niciodata nu se gandesc ca sunt din Germania. Continui sa particip pentru ca imi place sa fiu considerat un schior exotic, iar acest profil de sportiv este pe cale de disparitie”, a opinat mexicanul.

Dupa gsp.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *