Ultima oră

CEL MAI VÂNDUTE PRODUSE DIN ISTORIE

Să aruncăm o privire rapidă peste 10 simboluri care înregistrează vânzări uriaşe:

1. Cubul Rubik
Categorie: jucării
Unităţi vândute: 350 milioane
Companie: Seven Towns Ltd.
A fost creat în 1974, în Budapesta (Ungaria), de către Ernő Rubik. În 1980, o companie americană producătoare de jucării a cumpărat licenţa şi i-a schimbat numele în Cubul Rubik, transformând puzzle-ul într-o senzaţie la nivel internaţional.

2. iPhone
Categorie: smartphone
Unităţi vândute: 250 milioane
Companie: Apple
Despre Steve Jobs se poate spune şi că a schimbat faţa divertismentului digital o dată cu lansarea Ipod, din noiembrie 2001. Următorul pas: Apple a băgat în magazine primul iPhone în iunie 2007. Firma de cercetare Strategy Analytics estimează că device-ul a adus câştiguri de 150 de miliarde de dolari, "Mărul Muşcat" depăşind Research in Motion, fabricantul BlackBerry, ca număr de unităţi vândute.

3. Harry Potter
Categorie: carti
Unităţi vândute: 450 de milioane
Companie: Scholastic (in SUA)
Prima carte din seria Harry Potter – „Harry Potter şi piatra filozofală” -, a fost lansat în anii ’90 de editura Scholastic. Seria a vut un succes răsunător iar încasările au ajuns la 7,7 miliarde de dolari. Ultima carte din serie, "Harry Potter şi Talismanele Morţii", s-a vândut în peste 11 milioane de copii în 24 de ore de la lansare.

4. Michael Jackson – „Thriller”
Categorie: album
Unităţi vândute: 110 milioane
Companie: Epic Records
În 1984, Michael Jackson a căştigat 8 premii Grammy pentru albumul „Thriller”, care, în doar un an de zile, a ajuns să fie cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor.

5. Franciza Mario
Categorie: franciză de jocuri
Unităţi vândute: 262 de milioane
Companie: Nintendo
Popularul „Mario” a debutat in anul 1981 in franciza Donkey Kong. De atunci, instalatorul Italian a fost nelipsit în 12 titluri. Subfranciza Super Mario a fost comercializată în peste 262 de milioane de exemplare. Acesta a rămas cel mai popular joc video al tuturor timpurilor. De asemenea, Angry Birds, franciza pentru mobil, care a creat aplicaţii pentru jocurile pe telefon şi tablete, a înregistrat mai mult de un miliard de descărcări.

6. iPad
Categorie: tabletă
Unităţi vândute: 67 de milioane
Companie: Apple
Primul iPad a fost lansat în aprilie 2010, iar, în prezent, există trei versiuni ale popularei tablete. Din vanzarea iPad-urilor au rezultat mai mult de 67 de milioane de dolari.

7. Star Wars
Categorie: filme
Unităţi vândute: 4,54 miliarde de dolari în bilete
Companie: 20th Century Fox
Filmul original a debutat în 1977, având un succes la box-office de peste 1,4 miliarde de dolari. În total, seria de cinci filme a avut încasări de peste 4,54 miliarde de dolari.

8. Toyota Corolla
Categorie: autovehicul
Unităţi vândute: 39 de milioane
Companie: Toyota
Toyota Corolla circulă pe piaţă de mai bine de patru decenii; există 11 generaţii ale acestui model. Toyota a vândut câte un exemplar Corolla odată la fiecare 40 de secunde, conform statisticilor. Actualul model costă 16.130 de dolari.

9. Lipitor
Categorie: farmaceutice
Unităţi vândute: 125 de miliarde de dolari
Companie: Pfizer
Acest medicament ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din sânge. Produs de către compania Warner-Lambert (care între timp a fuzionat cu Pfizer), Lipitor a apărut pe piaţă în 1997. De-atunci, medicamentul a adus companiei Pfizer vânzări de peste 125 de miliarde de dolari, care reprezintă aproximativ 25% din profitul companiei.

10. PlayStation
Categorie: consolă de jocuri video
Unităţi vândute: 300 de miliarde
Companie: Sony
Prima ediţie a consolei PlayStation a apărut în 1995. Cinci ani mai târziu, a apărut pe piaţă şi PlayStation 2 , care a devenit rapid cea mai populară consolă de jocuri a tuturor timpurilor, cu vânzări de peste 150 de milioane de unităţi. Următorul model, PlayStation 3, lansat în 2006, a avut un succes mai mic. Franciza, ca un tot, rămâne însă de departe cea mai populară din istorie, cu peste 300 de milioane de unităţi vândute.

Sursa: 24/7WallSt.com

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *