Timpul.md

Actualitate 6 Decembrie 2010 | 05:09

Cine şi de ce l-a chemat pe Narîşkin la Chişinău?

Serafim Urecheanu, AMN E clar că Rusia nu vrea să rămână în afara formării viitoarei coaliţii, dar şi că ar dori o coaliţie PDM-PCRM. Nu cred că Narîşkin a venit de capul lui. L-a invitat cineva - cei care l-au întâlnit, care l-au cazat etc... Nu ştiu care vor fi consecinţele, dar depăşirea acestei crize ar fi posibilă cu o coaliţie largă cu toate patru formaţiuni - dar cu poziţiile-cheie ale AIE şi, bineînţeles, cursul european de dezvoltare.

Igor Volniţchi, purtător de cuvânt al lui Vlad Filat

Probabil că şi această vizită se înscrie în acel interes pe care îl manifestă factorii politici din exterior faţă de situaţia postelectorală din R. Moldova. În faptul că dl Narîşkin s-a întâlnit cu Mihai Ghimpu există o logică - primul reprezintă instituţia prezidenţială din Rusia, cel de-al doilea - pe cea din R. Moldova. Premierul Vlad Filat are în administrare relaţiile interguvernamentale şi la acest nivel au fost mai multe contacte în ultimul an, inclusiv trei întrevederi cu premierul rus.

Vadim Mişin, PCRM

Narîşkin este un reprezentant de vază al Federaţiei Ruse, iar vizita sa la Chişinău e una normală. Nu ştiu ce scrie presa rusă. Noi cu PD ducem negocieri foarte active, dar o decizie va fi luată atunci când ne vom înţelege despre tot. Şi vom negocia până ne vom înţelege. Noi nu împărţim funcţiile, stăm cu Lupu şi medităm despre viitorul ţării. Despre coaliţie nu vă pot spune nimic. Dar aceasta e foarte posibilă.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus