Timpul.md

Bună Dimineața 1 Decembrie 2010 | 05:09

Cineva vrea să ne vândă?

S-a creat o situaţie paradoxală: cei care au acumulat un număr mai mic de mandate de deputat se dau cei mai tari, aruncând cu declaraţii „tranşante” şi aluzii şantajiste, anunţându-se unicii care pot decide destinul Moldovei. Unii dintre ei nici măcar nu conştientizează că, având doar un mănunchi de mandate, în afara Alianţei pentru Integrare Europeană ar deveni nişte marginali bizari.  

Pe fundalul unor astfel de ifose ale foştilor parteneri, PLDM-ul şi Vlad Filat, cu 32 de mandate muncite şi rupte cu dinţii de la comunişti, se trezesc într-o situaţie care nu poate să nu-i mire: pe de o parte stă Voronin, care declară că „lasă-i să vină la noi” să se închine, iar pe cealaltă parte stă domnul Marian Lupu şi repetă literalmente ceea ce spune fostul său camarad - lasă, chipurile, Filat să vină la mine să se închine, că, dacă nu, PD îşi ia trandafirii şi…

Ca orice alt om în situaţia sa, Filat s-a enervat şi a declarat ieri următoarele: „PLDM este gata să meargă în opoziţie, dar nu face alianţă cu PCRM. Urmează să avem consultări cu partenerii externi, după care, cel mai probabil, voi invita colegii din Alianţă mâine (azi - n.n.) pentru discuţii. Vom insista ca, înainte de a discuta despre funcţii, să stabilim principiile pe care se va baza următoarea coaliţie. PLDM nu va accepta şantajul şi condiţionările. Nici afirmaţii de genul „dacă nu ne oferiţi o funcţie, atunci mergem în altă direcţie”.
Oare chiar e în stare buturuga mică...?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus