Culinar.md

Ciorbă de conopidă de POST – Secretul care îi dă savoare

Ingrediente:
1 conopidă;
1 morcov;
1 pătrunjel;
1 păstârnac;
3 cartofi;
1 ceapă;
250 ml suc de roșii;
pătrunjel verde;
busuioc verde;
1 1/2 linguriță de sare;
2 linguri de ulei;
condimente (boia, piper negru);
apă

Mod de preparate 
Rădăcinoasele se vor tăia sub forma unor bețe care vor fi supuse fierberii prealabile. Ceapa se va introduce în oala de fiert întreagă. Între timp, se taie cartofii cubulețe și se desface conopida bine spălată.

Secretul la ciorba de conopidă, constă în faptul că ea nu trebuie să fiarbă prea tare, ca să nu fie prea moale. La final, vor arăta ca niște găluște mai măricele. Apoi, se vor păstra mai bine proprietățile conopidei.

Se toacă pătrunjelul care poate fi turnat în oală la momentul potrivit sau se poate adăuga în farfurie. Se toacă mărunt și frunza verde de busuioc.

După 10 minute verificăm dacă rădăcinoasele au fiert cât de cât. Se pun buchetele de conopidă și cuburile de cartofi, se mai adaugă apă rece, dar nu prea multă, bulionul, puțină boia și piper negru (jumătate de linguriță, pentru a da savoare conopidei).

Amestecăm puțin, adăugăm 2 linguri de ulei, lăsăm 7 minute la fiert, gustăm de sărat și de mirodenii.

Din 750 de grame de bulion, pe care e bine să-l gustăm înainte, folosim doar 250 de ml. Mestecăm ușor și vom observa culoarea pe care o va căpăta ciorba, semn că mai are puțin de fiert.

Se adaugă busuiocul mărunțit, amestecăm din nou, acoperim cu un capac. Lăsăm totul la fiert încă 11 minute (la foc mic). Opțional se poate folosi puțină zeamă de lămâie (dacă sucul de roșii nu e acrișor).

Se verifică cu ajutorul lingurii dacă e fiartă conopida, ea trebuie să fie crocantă. Se gustă din nou de sare, acest lucru depinde de bulion. Se închide focul, se scoate ceapa din oală sau, cine dorește, o poate lăsa.

Se asezonează cu pătrunjel verde și se pune ciorba în farfurii. Poftă bună!

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.