Timpul.md

UE / Nato 26 Martie 2010 | 10:30

Comisia de la Veneţia - Mihai Ghimpu: 1-0

Impasul în care se află astăzi R. Moldova nu trebuie să continue. Declaraţia aparţine preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Mevlut Cavuşoglu, şi a fost făcută ieri, în cadrul şedinţei parlamentului, cu referire la criza constituţională de la Chişinău.Impasul în care se află astăzi R. Moldova nu trebuie să continue. Declaraţia aparţine preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Mevlut Cavuşoglu, şi a fost făcută ieri, în cadrul şedinţei parlamentului, cu referire la criza constituţională de la Chişinău.

Mevlut Cavuşoglu a reiterat poziţia Comisiei de la Veneţia cu privire la chestiunea alegerii preşedintelui ţării. „Eu salut că parlamentul a decis crearea unei comisii privind modificarea art. 78. Este important să găsiţi un compromis cât mai curând posibil. Va fi inimaginabil ca poporul să fie chemat din nou la alegeri după care să se trezească cu aceeaşi situaţie”, a declarat oficialul european. Preşedintele APCE a criticat deputaţii moldoveni pentru că delegaţia R. Moldova la APCE încă nu este completă. Nici fracţiunea comuniştilor nu a rămas fără atenţia lui Cavuşoglu, acesta amintindu-le că au un angajament faţă de cetăţenii care i-au ales şi că nu ar trebui să boicoteze şedinţele legislativului.

La rândul său, spicherul Mihai Ghimpu a dat de înţeles că amână ideea adoptării unei noi Constituţii: „Noi vom acţiona ţinând cont de părerea europenilor, pentru că vrem să devenim membri ai familiei europene”.

Tot ieri, parlamentul a votat componenţa Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea proiectului de Lege cu privire la modificarea art. 78 din Constituţie. Din ea fac parte Ion Pleşca (preşedinte), Vadim Mişin (vicepreşedinte), Aurel Băieşu (secretar), Valeriu Streleţ, Mihai Şleahtiţchi (PLDM), Ion Hadârcă, Valeriu Munteanu (PL), Vasile Şova, Anatol Zagorodnâi, Igor Vremea (PCRM), Vladimir Ţurcan („Moldova Unită”).

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus