Actualitate

„Comuniştii l-au ameninţat pe Ţurcan cu spânzurătoarea”

„Nu vreau să fac show-uri în situaţia mea, de aceea, colegii mei vă vor relata despre metodele murdare utilizate de comunişti în această campanie. Nu zic că accidentul a fost provocat special, însă trebuie verificate toate circumstanţele în care acesta s-a produs”, ne-a răspuns Ţurcan la insistenţele noastre de a ne spune ce dorea să declare jurnaliştilor. Întrebat dacă îl consideră pe Voronin capabil să fi pus la cale accidentul, el a precizat: „Nu pot să răspund categoric DA”.

Potrivit lui Eugen Nichiforciuc, şeful aparatului PMU, săptămâna trecută mai multe persoane necunoscute s-au interesat, la telefon, despre programul deplasărilor lui Vladimir Ţurcan. „Sunau de câte două ori pe zi, ziceau că-s ONG-işti, dar când îi rugam să confirme existenţa acestor organizaţii, dispăreau”, afirmă Nichiforciuc. La rândul său, Igor Semenovcher, vicepreşedintele formaţiunii, ne-a spus că vineri Ţurcan a fost sunat de cineva, care l-a întrebat dacă nu e la spital… „I-am propus lui Ţurcan să-i asigurăm pază de corp. Simţeam că vin zile negre, căci agresiunea comuniştilor întrecea orice măsură – organizau provocări şi altercaţii la întâlnirile noastre cu alegătorii, ne speriau cu moartea şi pe noi, şi pe alegători. La început ne propuneau sume uriaşe de bani, ca să ieşim din cursa electorală. Apoi, lideri importanţi ai PCRM ne ameninţau pe mine şi pe Ţurcan că, după alegeri, vom fi spânzuraţi în lagăre de concentrare”, susţine Semenovcher.

Unul dintre martorii accidentului – Victor Copiimulţi, nr. 5 în lista PMU – îşi aminteşte: „Eram la vreo 250 de metri în spate. În întâmpinare, venea o maşină cu viteză exagerată, care a virat brusc spre automobilul lui Ţurcan, apoi şi-a îndreptat traiectoria şi a dispărut. Maşina lui Ţurcan a ieşit de pe şosea, iar, încercând să revină pe carosabil, i-a explodat roata. Apoi automobilul s-a rostogolit de trei ori”.

loading...

Victor Tizu, ofiţer de urmărire penală la Comisariatul din Drochia, ne-a spus că „poliţia încă nu a identificat maşina ce ar fi provocat accidentul, dacă aceasta în general a existat”. Medicii spun că Vladimir Ţurcan va sta la pat circa o lună.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.