Timpul.md

Actualitate 30 Aprilie 2010 | 10:30

Constantin Starîş - „Atac asupra Moldovei”

Joi urma să se desfăşoare şedinţa de judecată a Curţii de Apel pentru a fi examinat dosarul „Malaşevschi vs Compania NIT, C. Starîş”. Dosarul a fost pus pe rol la solicitarea dlui Andrei Malaşevschi, preşedinte al raionului Cantemir, care solicită de la companie şi de la autorul Constantin Starîş două milioane de lei despăgubiri pentru daunele morale aduse prin difuzarea filmului "Atac asupra Moldovei".

Însă şedinţa de judecată a Curţii de Apel a fost amânată, motivul invocat fiind lipsa lui Sergiu Sârbu, avocatul lui Constantin Starîş. Amintim că Sergiu Sârbu este juristul PRCM, iar faptul că anume el îl apără pe Starîş indică spre adevăratul inspirator şi realizator al „Atacului asupra Moldovei”. Nu în zadar, pentru a tergiversa pedepsirea celor care au pus la cale traumatizarea morală a cetăţenilor moldoveni, avocatul Sârbu a depus o cerere la Curtea de Apel, în care solicita amânarea şedinţei.

Dar „chinurile” avocatului care apără cuplul Starîş-PCRM nu se termină aici. Luni, la Judecătoria Centru, va fi examinat un dosar iniţiat de către Nicolae Bulat, directorul Muzeului de etnografie din Soroca. Şi acesta este împotriva lui Constantin Starîş, autorul filmului „Atac asupra Moldovei”, dar şi a posturilor „Moldova 1” şi NIT, care au difuzat filmul.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus