Timpul.md

Actualitate 4 Iulie 2017 | 11:07

CSM a dat undă verde la cercetarea magistratului Oleg Melniciuc

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să admită începerea urmăririi penale pe numele magistratului Oleg Melniciuc. Hotărârea poate fi contestată în termen de 30 de zile la CSJ. 

Oleg Melniciuc a fost reţinut marţi, 27 iunie, în cadrul unui dosar deschis pentru îmbogăţire ilicită. Magistratul ar deţine mai multe bunuri înregistrate pe numele rudelor sale.

„Se investighează bănuiala de îmbogățire ilicită… S-a făcut un studiu analitic al veniturilor legale obținute, al proprietăților și cheltuielilor pe care le-a avut dl Melniciuc și s-a constatat o discrepanță esențială între bunurile procurate și mijloacele dobândite legal”, a declarat atunci Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova.

Magistratul ar deține mai multe bunuri înregistrate pe numele rudelor sale. Pentru anul 2016 Oleg Melniciuc a indicat în declarația de venituri și interese personale, pe lângă salariul de la Judecătorie și cel din activitatea didactică, prestată prin cumul la Universitatea de Stat, și o donație de 300 de mii de lei de la mama sa, care este pensionară și are acum 79 de ani. Solicitat de Jurnal TV să comenteze această donație și alte venituri indicate în declarația sa, Melniciuc ar fi refuzat să discute cu reporterii.

Citiți continuarea pe zdg.md. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus