Timpul.md

Bună Dimineața 2 Iunie 2010 | 09:27

Cum se discreditează un partid

Caz real din nordul republicii. Într-o dimineaţă, vine şeful şi le spune subalternilor că mâine, la ora cutare, să se prezinte în localul cutare pentru a participa la crearea organizaţiei primare a „partidului nostru aflat la guvernare”.

Au venit subalternii şefului de la instituţia de stat şi taximetriştii de la una privată. Înainte de adunare, le-au dat o mostră de cerere de intrare în partid. Bun, au copiat-o, au semnat-o şi fiecare, pe rând, a înmânat-o personal şefului nemijlocit. A început adunarea. Cei din sală, oameni cu studii superioare şi cu copii acasă, jenaţi de situaţia stupidă în care au fost puşi, află de la un şefuleţ local că, în chiar acest moment, se produce crearea organizaţiei locale a „partidului nostru aflat la guvernare” şi că acuşi vor fi alese organele de conducere în următoarea componenţă. Au urmat propunerile. La auzul lor, oamenii s-au tupilat şi mai jenaţi, unii chiar destul de umiliţi. Un activist mai vechi al partidului, dintre cei care au muncit cu toată ardoarea în campaniile electorale, a încercat să protesteze. L-au pus jos şi s-a votat. Gata. Felicitări, stimaţi membri ai organizaţiei noastre de partid.

Au trecut doar câteva zile şi târgul s-a umplut de râsete. Treaba e că anume o astfel de organizaţie a unui anume astfel de partid exista deja de multă vreme prin partea locului.

Iată ce înseamnă iniţiativa locală a… adevăraţilor lideri locali ai „partidului nostru aflat la guvernare”!

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus