Timpul.md

Actualitate 3 Octombrie 2016 | 08:22

Cum se procedează cu restul lucrurilor?

Există anumite categorii de bunuri care se transmit cu titlu gratuit, se nimicesc sau se restituie. Transmiterea cu titlu gratuit a bunurilor se realizează de către Inspectoratul Fiscal de Stat doar pentru anumite categorii de bunuri cum ar fi grâu alimentar, porumb, semințe de floarea-soarelui, orez, zahăr, benzină auto, gaz lampant, motorină, păcură, cărbune, sticlă de construcție, ardezie, ciment, lemn și articole din lemn, hârtie de ziar, laminate, transport auto (cu excepția autovehiculelor). Acestea se transmit către Agenția Rezerve Materiale cu scopul completării rezervei de stat.

Construcțiile (inclusiv locuințele și anexele acestora) care intră în proprietatea statului se oferă autorităților publice locale. Celei din urmă i se dau și terenurile private sau terenurile agricole care nu au stăpân sau au fost confiscate. Cărțile cu amprente de ștampile ale bibliotecilor și cele fără aspect comercial, dar care pot fi folosite, precum și ilustratele pentru copii se transferă la instituțiile pentru copii. Articolele, inclusiv și metalele prețioase sau cu pietre prețioase cu valoare istorică, științifică, artistică sau valoare culturală, obiecte de cult și altele se predau Muzeului Național de Arheologie și Istorie a Moldovei. Muzeul va asigura expertiza, evaluarea, evidența și expunerea lor. Armele de vânătoare cu țeavă lisă sau de luptă, substanțele toxice, drogurile precum și munițiile confiscate și fără stăpân se predau comisariatelor sectoriale de poliție ale Ministerului Afacerilor

Interne în baza procesului-verbal de transmitere cu titlu gratuit. Bunurile care nu prezintă interes comercial sau nu sunt solicitate pe piață se transmit gratuit direcțiilor de ocrotire a copilului, reintegrare și sprijin familial, caselor de copii, de invalizi. Bunurile care nu pot fi vândute, prelucrate sau folosite în calitate de deșeuri utilizabile, precum și produsele din tutun se nimicesc. Pentru a evita utilizarea bunurilor supuse distrugerii, ele urmează a fi nimicite prin îngropare, ardere, vărsare în canalizare. De asemenea, există și posibilitatea restituirii bunurilor.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus