Timpul.md

Culinar.md 2 Decembrie 2021 | 00:08

Cum se pune ardeiul iute la borcan. Ai nevoie de doar câteva ingrediente

 Aceasta este fără doar și poate una dintre cele mai simple rețete posibile de conserve pentru iarnă, dar și una dintre cele mai simple pe care le veți găsi pe acest site. Ardeii vor rămâne iuți și crocanți, numai buni de servit alături de un bol de ciorbă fierbinte sau de mâncăruri cu sos. Pot fi murați întregi sau tăiați în felii, după preferințe, notează impact.ro.

 Ingrediente
120 g de ardei iuți;
1 linguriță de sare;
1 linguriță de zahăr;
130 ml de oțet;
1-2 fâșii de hrean.

Mod de preparare:
1. Se spală ardeii bine, se șterg de apă și se verifică bucată cu bucată să nu aibă defecte.

2. Ardeii trebuie să fie crocanți, așa că ai grijă pe care-i alegi când „dai iama“ în tufe.

3. Se taie codițele ardeilor pentru a nu fi foarte lungi.

4. Ardeii iuți se așează cu grijă în borcan, astfel încât să încapă cât mai bine.

5. Pe lângă ardei se îndeasă în borcan și două felii de hrean, pentru că ajută ardeii să se mențină crocanți.

6. Se pun sarea și zahărul deasupra și se toarnă 0țetul de 9 grade, care nu necesită să fie fiert sau încălzit.

7. Se scutură borcanul să iasă aerul, se pune capacul și se sterilizează borcanul.

8. După 1-2 zile se agita borcanele pentru a se dizolva mai bine sarea și zahărul.

9. Ardeii iuți la oțet se depozitează frumos în cămară și se… așteaptă. Murarea lor durează între 3 și 6 săptămâni. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus