Timpul.md

Actualitate 10 Octombrie 2018 | 16:34

Dacia conduce Topul celor mai mari 100 de companii din sud-estul Europei

Automobile Dacia conduce și în acest an topul celor mai mari companii din Europa de Sud-Est în funcție de venituri, loc pe care îl ocupă din 2015. Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie din regiune anul trecut, a coborât până pe poziția a patra, fiind depășită de OMV Petrom, Romgaz și de compania sârbă din industria chimică Hip-Petrohemija. 

România este prezentă cu 51 de companii la ediția din acest an a clasamentului celor mai mari 100 de companii non-financiare din sud-estul continentului, realizat de SeeNews, fiind urmată la mare distanță de Slovenia, cu 13 companii, Serbia (12 companii), Croația (11 companii), Bulgaria (10 companii), Bosnia și Herțegovina (2 companii) și Macedonia (o companie). Celelalte țări analizate din regiune, anume Albania, Republica Moldova și Muntenegru, nu au avut nicio companie care să întrunească pragul de 515 milioane de euro necesar pentru a fi incluse în Top 100 cele mai mari companii în funcție de venituri.

Cu venituri de 5,02 miliarde de euro, în creștere cu aproape 12% raportat la anul 2016, Dacia s-a menținut pe primul loc în clasament. Producătorul auto de la Mioveni este urmat în top de compania slovenă de petrol și gaze Petrol d.d., cu venituri de 3,79 miliarde de euro.

Continuarea pe profit.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus