Opinii și Editoriale

De acasă până acasă

Ca director de bibliotecă, părintele Ioan Pintea organizează o mulțime de proiecte. Cu multe dintre ele, precum și cu donații de cărți, a trecut de multe ori Prutul, așa că nu e de mirare că e unul dintre cei mai cunoscuți bibliotecari din România în filialele noastre din cartiere.

Cu un an în urmă a fost invitat și la cenaclul „Republica”, nu ca director de bibliotecă, ci ca poet. Lectura a decurs foarte bine, iar ulterior au avut loc mai multe discuții. În cadrul acelor discuții ne-a vorbit și de o tabără a tinerilor cu diferite tematici. Ne-a spus atunci că s-a organizat în anii precedenți cu poeții din țară, cu poeții maghiari din țară, cu un cerc de filosofie. Practic, fiecare tabără a avut specificul ei. Tot atunci a lansat ideea de a invita cândva cenaclul nostru.

Noi nu ne-am mai gândit, am uitat. Însă nu și părintele Ioan Pintea care, anul acesta, s-a ținut de cuvânt și, în acord cu ceilalți participanți la tabără, au lansat invitația tinerilor de la noi.

Astfel, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” și Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud organizează, în perioada 23-26 august, „Tabăra Lucian Blaga”, care, în acest an a invitat cenaclul „Republica” al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”. Din partea „Republicii” vor fi prezenți poeții Hose Pablo, Victor Țvetov, Ion Buzu și Dan Negară, care – alături de colegi de-ai lor din România, printre care Alex Văsieș, Vlad Drăgoi, Florentin Popa, Andrei Pintea și alții – vor participa la ateliere și lecturi.

Mai multe ne vor povesti poeții noștri la întoarcere. Noi, deocamdată, ne bucurăm și le urăm drum bun, fiindcă e o bucurie să vedem că scriitorii noștri tineri sunt prezenți la evenimentele din România. Şi e o bucurie de două ori mai mare când se întâmplă ca astfel de întâlniri să aibă loc în orașe atât de poetice ca Bistrița.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *