Timpul.md

Actualitate 30 Martie 2017 | 15:03

Deşeurile din Chişinău vor fi depozitate la Vatra

Reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău anunţă că au identificat un lot de teren cu suprafaţa de 6,47 hectare lângă oraşul Vatra pentru amenajarea unui platou de depozitare şi reciclare a deşeurilor din construcţii, dar şi depozitarea deşeurilor vegetale, acumulate în urma salubrizării oraşului. La ultima şedinţă a Consiliului municipal Chişinău (CMC), din 14 martie, a fost adoptată o decizie, în acest sens.

În prezent, se execută lucrări de conservare a depozitului de stocare a deşeurilor menajere solide din strada Uzinelor, dar şi a depozitului pentru materialele de construcţie din zonă.

Serviciile municipale au acoperit deja cu pământ în proporţie de peste 20 la sută din suprafaţa depozitului de stocare a deşeurilor menajere solide, dar şi peste 30 la sută din suprafaţa depozitului pentru materiale de construcţie.

De asemenea, conform înţelegerilor stabilite cu locuitorii comunei Bubuieci, Primăria Chişinău a plantat 700 de salcâmi de talie înaltă, la hotarul dintre cele două localităţi.

Amintim că mai mulţi locuitori din Bubuieci au ieşit acum câteva săptămâni în stradă, nemulţumiţi că deşeurile din capitală sunt transportate la groapa de gunoi din apropiere. Oamenii au blocat drumul care duce la gunoişte şi nu au permis ca autocamioanele pline cu resturi menajere să ajungă acolo. 

TRM.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus