Timpul.md

Actualitate 15 Decembrie 2016 | 16:36

Destinaţia terenurilor sportive nu va putea fi modificată

Un proiect de lege care îşi propune să interzică schimbarea destinaţiei terenurilor sportive a fost votat în prima lectură de către Parlament în şedinţa de joi, 15 decembrie, transmite IPN.

Deputatul liberal Lilian Carp, unul dintre autori, a comunicat că este o problemă la nivel naţional. Mai multe terenuri sportive din ţară, nu doar din Chişinău, nu au statut de stadion. Oameni de rea credinţă le înstrăinează pentru construcţii. „Prin acest proiect încercăm să oprim un dezmăţ în domeniu. Cunoaştem deja că, spre exemplu la complexul Olimpia, se pregăteşte construcţia unui bloc de locuit pe terenul sportiv”, a spus deputatul.

Democratul, Dumitru Diacov, şi el autor al iniţiativei, a spus că adoptarea acestui proiect de lege este un semnal pentru cei care pregătesc acapararea terenurilor sportive şi îşi propun să construiască acolo clădiri de locuit sau cu altă destinaţie.

În contextul proiectului votat, Guvernul urmează să solicite de la autorităţile publice locale să completeze un registru privind terenurile cu destinaţie sportivă din ţară.

IPN
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus