CSI / Rusia

Din tancurile capturate în Donbass vor fi făcute leagăne pentru copii

Tehnica de luptă capturată în Donbass va fi folosită la restabilirea tancurilor ucrainene, a vehiculelor de luptă și nu doar. Anunțul a fost făcut pe pagina ministerului.

„De pe tehnica capturată vor fi scoase componentele care ulterior vor putea fi refolosite, iar carcasele vor fi trimise ca fier uzat la topire. Ulterior, ele vor fi folosite la producerea leagănelor pentru copii, sau a țevilor de canalizare pentru orașele noastre”, s-a menționat în comunicatul ministerului.

La începutul lunii februarie, concernul de stat Ucrainean Ukroboronprom, a anunțat despre planurile de creștere a producției de până la 24 de ori pentru tancurile „Oplot”. Astfel, până în anul 2016 în loc de cinci tancuri anual, vor fi produse 120 de vehicule de luptă. De asemenea, în întreprinderile concernului militar se planifică producția de vehicule ușoare de luptă „Dozor-B”.

Din cauza luptelor care au izbucnit în partea de est ș Ucrainei, în aprilie 2014, cheltuielile pentru securitatea și apărarea țării în acest an a crescut de trei ori, până la 80 de miliarde de grivne, anunță Lenta.ru.

Sursa: Lenta.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *