Timpul.md

Actualitate 3 Februarie 2012 | 13:41

Directoarea „Artico” se apără atacând

Aurelia Hâncu, fosta directoare a Centrului Republican pentru Copii şi Tineret (CRCT) „Artico”, susţine că a fost demisă ilegal din funcţie de către Ministerul Educaţiei, că înregistrarea audio , apărută pe internet, în care obliga părinţii copiilor să adune 200 de euro pentru o deplasare în Turcia, este trucată şi crede că a fost înlăturată de la conducere, deoarece „depun mult suflet, sănătate şi inimă”, iar acest lucru ar sta în calea unor interese economice.

Declaraţiile au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferinţe, după ce luni de zile Aurelia Hâncu nu a răspuns la telefoanele jurnaliştilor, ca să comenteze acuzaţiile care i se aduc încă din decembrie 2009 (vedeţi articolul „Revoltă printre suflete moarte”). „Am dorit să răspund la toţi odată”, şi-a argumentat tăcerea Aurelia Hâncu.În cadrul conferinţei de presă, fosta directoare a adus, la rândul ei, mai multe acuzaţii în adresa viceministrului Educaţiei, Tatiana Potâng, precum şi a consilierului prim-ministrului pe probleme de tineret, Tudor Darie. „Au fost organizate numeroase controale fie inopinate, fie tematice, fie de revizie. Şi toate au fost semnate de dna Potâng. Ele încep o zi, dar durează jumătate de an. Este binecunoscută „dragostea” lui Potâng faţă de Centru, dar ea nu a fost acolo niciodată, ca să vadă situaţia”, a spus Hâncu. Iar consilierul premierului a fost vizat atunci când a vorbit despre spaţiile din cadrul CRCT, care urmau a fi alocate mai multor ONG-uri de tineret. „Darie hotărăşte singur care ONG să fie şi care nu. Sunt interese de a aduce la Centru anumite organizaţii”.

TIMPUL a solicitat opinia celor vizaţi de Aurelia Hâncu.

Tudor Darie: „Este o aberaţie. Din 2008, când s-a deschis Centrul, destinaţia acelor zece oficii erau pentru ONG-urile de tineret. Şi iată până astăzi spaţiile nu au fost valorificate. De ce? Să ne explice dna Hâncu”.

Tatiana Potâng: „Declaraţiile ei sunt absolut nefondate. CRCT este în subordinea nemijlocită a ME. De multe ori am spus că avem o comunicare defectuoasă cu Centrul, de aceea, am fost nevoită să cer de mai multe ori rapoarte. Iar acest lucru l-am afirmat după ce dispoziţiile şi recomandările noastră rămâneau fără răspuns. Referitor la faptul că n-am fost acolo, îmi pare foarte rău că nu m-a văzut. Am fost la mai multe activităţi, din păcate dna Aurelia nu mă vedea. Nici măcar nu mă saluta.
Referitor la demisie, ea nu se afla în concediu, ci lipsea de la serviciu. Ministerul nu a emis niciun ordin sau dispoziţie pentru plecare ei în concediu. Ea uită că ea este angajată a ME”.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus