Actualitate

Disidentul rus Kara-Murza: „Putin va fi răsturnat”

În interviu disidentul rus a spus că ”în Rusia sufla vant de primavara rusă, în care tânăra generație ar putea să-l răstoarne pe Putin de la putere“.

„Cu acest regim corupt și autocratic Rusia nu are niciun viitor“, – a spus Kara-Murza.

„La sfârșitul lunii martie am fost cu totii martori la un cutremur care a avut loc în 84 de orașe diN Rusia. De la Sankt Petersburg la Vladivostok, în 11 fusuri orare au avut loc demonstrații. Au fost cele mai mari demonstrații de la prăbușirea URSS. Dar cel mai încurajator este ca au venit oameni în majoritate tineri, generația care a crescut cu Putin, care nu stie nimic in afara de Putin„- a subliniat opozantul.

Potrivit lui Kara-Murza, „tineretul a obosit de Putin“: „El a fost la putere o generatie – 17 ani. Tinerii in viața lor nu au văzut alt presedinte. Numai fața lui la televizor. Deși în același timp, în Statele Unite au fost schimbati patru președinți ….“

„De asemenea, un rol important il joacă și corupției – a continuat Kara-Murza. Prietenii lui Putin sunt toti miliardari care fura bani din buzunarele cetățenilor obișnuiți. Ce au in schimb cetatenii? Încălcări ale drepturilor omuluicenzura de nesuportat în mass-media, aroganța absolută din partea autorităților, care .. cred că funcțiile le sunt date pe viata. Un număr tot mai mare de ruși a pierdut răbdarea…”

„În afara Rusiei se poate auzi de multe ori că Putin este foarte popular acasă la el și că are 86% rating, dar nimic nu contrazice mai bine această minciună decât acțiunile autorităților ruse, – afirmă Kara-Murza. Dacă este într-adevăr atât de popular, atunci de ce regimul persecută opoziția? De ce falsifica alegerile? De ce este nevoie de cenzura în mass-media? De ce sunt bătuți și arestați demonstranții pașnici? Un regim popular nu ar trebui sa se comporte asa”. Politicianul sustine ca ”există o listă întreagă de motive pentru care oamenii nu-l mai vor pe Putin. În primul rând este puterea lui unica și nelimitata.

Kara-Murza spune ca oamenii „doresc să-și aleagă reprezentanții, așa cum este în orice altă țară europeană“. ” Nu am mai avut alegeri libere in Rusia din anul 2000”.

Pe lânga cenzura, propaganda și imoralitatea unui mic grup aflat la putere, Kara-Murza spune ca si coruptia larg răspândită nemultumeste tot mai multi oamnei: Din “dosarele Panama„ am aflat că prietenul lui Putin, violoncelistul Roldughin are o avere de două miliarde de dolari. Eu inaintea credeam că cel mai bogat muzician din lume este Paul McCartney”.

„În ceea ce-l priveste pe Putin, despre averea sa nu se stie nimic. El o ascunde. Unii o evalueaza la 200 de miliarde $. Dacă este adevarat, înseamna ca Putin este cel mai bogat om din lume“ – adaugă Kara-Murza. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *