Timpul.md

Internațional 16 Noiembrie 2015 | 08:05

Doi cetăţeni francezi se află printre atacatorii atentatelor teroriste din Paris

Doi cetăţeni francezi care locuiau în Belgia se află printre atacatorii atentatelor teroriste din Paris, a anunţat Parchetul Federal din Bruxelles, potrivit site-ului publicaţiei franceze Le Figaro.

În urma mai multor operaţiuni efectuate sâmbătă de autorităţi în Belgia, au fost interpelate şapte persoane.

"Acestea se vor prezenta în faţa judecătorului duminică după-amiază", a precizat Parchetul Federal din Bruxelles într-un comunicat.

Printre cei şapte atacatori care au comis atentatele teroriste de vineri seară şi au decedat, se află doi cetăţeni francezi cu reşedinţe în Bruxelles şi localitatea Molenbeek, unde au fost reţinute sâmbătă trei persoane în legătură cu atentatele, precizează televiziunea belgiană RTBF, citând aceeaşi sursă judiciară.

Potrivit Parchetului Federal din Bruxelles, "două maşini înmatriculate în Belgia", descoperite de anchetatorii francezi în Paris în apropiere de zonele în care s-au produs atentatele au fost închiriate "la începutul săptămânii în regiunea Bruxelles-ului".

Agenția France Press relatează că autoritățile de la Paris caută trei frați care ar fi fost implicați în atentate.

Trei echipe de teroriști au comis, vineri seara, șase atacuri în mai multe zone din Paris. În urma atentatelor, 129 de persoane au murit și peste 350 au fost rănite. Președintele Franței a decretat starea de urgență pe întreg teritoriul țării.

sursa: romanialibera.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus