Timpul.md

Actualitate 6 Iunie 2017 | 17:38

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Magistrații Curții de Apel Chișinău au decis, în cadrul ședinței de judecată de astăzi, că edilul capitalei Dorin Chirtoacă va rămâne în arest la domiciliu într-un apartament pe care l-a cumpărat, acum un an şi jumătate, de la o rudă a familiei lui Igor Gamreţki, şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților apărării ca edilul capitalei să fie eliberat.

„Dorin Chirtoacă se declară nevinovat. El nu poate să facă declarații pentru că se află în arest… Procurorii nu au prezentat nicio probă care să justifice aplicarea arestului la domiciliu. Cu părere de rău, nu am fost auziți de instanța de apel”, a declarat Tatiana Iovu, avocata lui Chirtoacă.
Amintim că, la 26 mai 2017, Dorin Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Primarul mun. Chișinău a fost reținut de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în dosarul parcărilor cu plată, dosar în care au ajuns anterior, după gratii, viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport, Igor Gamrețchi. Chirtoacă a fost reținut după ce timp de 4 ore procurorii au efectuat percheziții în biroul său de serviciu, iar ulterior, la domiciliul său. 

ZdG.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus