Timpul.md

Actualitate 19 Iulie 2021 | 15:04

Două baraje din nordul Chinei au fost rupte în urma ploilor violente

Două baraje din regiunea autonomă Mongolia Interioară, care este situată în nordul Chinei, s-au prăbuşit în urma ploilor torenţiale, despre aceasta a anunţat luni ministerul Apelor, subliniind că riscurile asupra siguranţei populaţiei reprezentate de infrastructura învechită în timpul sezonului ploios din cursul verii, informează Reuters.

Barajele, aflate în oraşul Hulunbuir din Mongolia Interioară, s-au prăbuşit duminică după-amiază. Acestea au format rezervoare cu o capacitate combinată de stocare a apei de 46 milioane de metri cubi, potrivit Ministerului Resurselor de Apă din China.

Locuitorii din aval au fost evacuaţi, nefiind victime, a indicat instituţia.

Ministerul de aemenea, a precizat că, în medie, 87 de milimetri de precipitaţii sub formă de ploaie au căzut în Hulunbuir în acest weekend şi 223 de milimetri au fost consemnaţi la staţia de monitorizare din Morin Dawa.
Fenomenele meteorologice extreme au afectat mai multe regiuni ale lumii în ultimele săptămâni, cu inundaţii în Europa şi valuri de caniculă în America de Nord, fapt ce a crescut temerile cu privire la efectele schimbărilor climatice.
Autorităţile guvernamentale locale din Hulunbuir au declarat pe contul oficial de WeChat că 16.660 de persoane au fost afectate, iar peste 21.000 de hectare de terenuri agricole au fost inundate. Poduri şi alte infrastructuri de transport au fost de asemenea distruse de ape.
Filmările distribuite pe reţelele sociale chineze au prezentat unul dintre baraje luat de ape, ceea ce a adus la inundarea terenurilor din zonă.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus